COVID-19 în MOLDOVA

Kim Jong-un ar fi în comă, spune un oficial sud-coreean

Kim Jong-un ar fi în comă, spune un oficial sud-coreean

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este în comă, iar decizia sa de a delega o parte din puterea sa pentru asistenţii săi este o dovadă, a declarat vineri un fost ajutor al regretatului preşedinte Kim Dae-jung.

Chang Song-min, care a fost şef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat în mandatul fostului preşedinte sud-coreean, susţine că liderul de la Phenian este în comă, transmite Mediafax.ro.

În plus, el a insistat sora lui Kim Jong-un, nu este succesorul acestuia, în ciuda faptului că i-a fost delegată o mare parte a puterii.


Vineri, agenţia de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari într-o şedinţă cu uşile închise, cu privire la un nou sistem de guvernare pe care Kim pare să îl fi creat. În această formă, el împarte autoritatea şi responsabilitatea cu câţiva dintre cei mai de încredere ai săi. Dar, potrivit Agenţiei Naţionale de Informaţii, această schimbare nu pare să fie legată de nicio problemă majoră de sănătate.

Într-o postare pe reţelele de socializare, Chang a scris că niciun lider din Coreea de Nord nu va încredinţa vreuna dintre atribuţiile sale unei alte persoane, decât dacă este prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El şi-a reiterat afirmaţia anterioară potrivit căreia Kim Jong-un este imobilizat la pat şi nu poate conduce.

Susţinând că are informaţii de la o sursă din China, Chang spune că Kim este „comă” şi că toate fotografiile cu Kim lansate de Coreea de Nord în ultimele luni au fost false.

„Este în comă, dar viaţa lui nu s-a încheiat. Nu s-a format o structură de succesiune completă, astfel încât Kim Yo-jong este scoasă în prim-plan, deoarece vidul nu poate fi menţinut pentru o perioadă îndelungată ", a spus Chang, potrivit The Korea Herald.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load