Kim Jong-un a felicitat Coreea de Sud pentru o găzduire bună la Olimpiada de Iarnă

Kim Jong-un a felicitat Coreea de Sud pentru o găzduire bună la Olimpiada de Iarnă

Kim Jong-un a lăudat Coreea de Sud pentru eforturile sale „impresionante” de a găzdui Olimpiada de Iarnă și mulțimește națiunii vecină pentru primirea sportivilor nord-coreeni, scrie BBC News.


Kim Jong-un și-a primit sora și delegația oficială nord-coreeană care a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, iar la ceremonia oficială a lăudat Coreea de Sud pentru eforturile sale „impresionante” de a găzdui evenimentul sportiv.


Agenția oficială de presă nord-coreeană a anunțat că liderul de la Phenian a mulțumit Sudului pentru că „a acordat prioritate” vizitei lor la Jocurile Olimpice.


Participarea Coreei de Nord la Olimpiadă a fost văzută ca o încălzire semnificativă a relațiilor dintre cele două națiuni, dar au existat și preocupări cum că aceasta a permis Coreei de Nord o victorie care va fi folosită pentru propagandă.


„După primirea raportului delegației, Kim Jong-un s-a arătat satisfăcut de rezultatele acestora”, a transmis KCNA. Aceștia au adăugat că Kim a fost impresionat de „comportamentul celor din sud, care au acordat prioritate vizitei membrilor Republicii Populare Democrate Coreene … și a transmis mulțumiri”.


Liderul nord-coreean a sugerat că va continua „îmbunătățirea în continuare a climatului cald de reconciliere și dialog” între cele două Corei și a transmis „instrucțiuni importante” în acest sens.


Presa nord-coreeană a făcut publică și o fotografie cu Kim Jong-un flancat de sora sa Kim Yo-jong și de președintele Kim Yong-nam.


Kim Yo-jong este primul membru al familiei aflată la putere în Coreea de Nord care vizitează Sudul, de la războiul coreean din 1950-1953. Ea și Kim Yong-nam, președintele din Coreea de Nord, au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Pyeongchang.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load