Kim Jong Un a ajuns cu trenul în Rusia

Kim Jong Un a ajuns cu trenul în Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ajuns cu trenul în Rusia, călătorind spre Vladivostok, unde joi se va întîlni cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin.


Este prima vizită oficială în Rusia a lui Kim, de cînd a devenit președinte în 2011. În călătoria sa de peste 700 de kilometri cu un tren blindat, liderul de la Phenian este însoțit de o delegație guvernamentală și a forțelor armate.


La Moscova, consilierul prezidențial Iuri Ușakov a declarat, în ajun, că „discuțiile de pe 25 aprilie se vor axa pe o soluție politică și diplomatică în chestiunea denuclearizării Peninsulei Coreene”. El a lăudat „inițiativele Coreei de Nord de a opri testarea rachetelor și de a închide poligonul nuclear”.


Întîlnirea Putin-Kim va avea loc pe fundalul eforturilor președintelui american Donald Trump de a ajunge cu Phenianul la un acord de denuclearizare. La primele două summit-uri, din iunie 2018 și februarie 2019, Trump și Kim nu au reușit să ajungă la o înțelegere. Administraţia de la Washington a propus un al treilea summit, dar Coreea de Nord a cerut înlăturarea de la negocieri a secretarului de stat Mike Pompeo.


Săptămîna trecută, reprezentantul american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a purtat discuții la Moscova cu oficialitățile ruse despre „denuclearizarea deplină și verificabilă a Coreii de Nord”. În martie, SUA au impus Phenianului noi sancțiuni în legătură cu programul său nuclear.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load