COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kedmi a spus cum Rusia "a încurcat toate cărțile" SUA și NATO

Kedmi a spus cum Rusia "a încurcat toate cărțile" SUA și NATO

Hotărîrile neașteptate ale Rusiei au "încurcat toate cărțile" SUA și NATO, care doreau să țină în vizor întreaga parte europeană a Federației Ruse.

Despre aceasta a fost declarat expertul israelian, fostul șef al serviciilor speciale "Nativ", Iakov Kedmi.

Alianța Nord-Atlantică, condusă de SUA, a planificat că intensificarea prezenței militare în Europa de Est îi va permite să amenințe cu rachete o mare parte a Rusiei pînă la munții Ural. Cu toate acestea, o serie de decizii "dintre cele mai corecte și complet neașteptate", în opinia lui Kedmi, ale Moscovei au permis Federației Ruse să excludă o astfel de amenințare.

Astfel, la intenția NATO de a implementa complexe de rachete "Patriot" și "Ijis" în Polonia și România, Rusia a plasat, ca bază permanent, OTRK "Iskander" în Kaliningrad. "Mă scuzați, dar baza dvs. poloneză va exista exact atîta timp cît vor zbura rachetele noastre", a descris expertul mesajul Rusiei.


În plus, SUA a sperat să-și pună în Marea Neagră flota datorită Euromaidanului. Washington a vrut să aibă posibilitatea să "bombardeze teritoriul Rusiei pînă la Omsk", dar "răspunsul minunat" al Federației Ruse, sub forma alipirii Crimeei, a inversat complet situația nu în favoarea SUA. În loc de bază a Marinei americane, Statele Unite au primit în Marea Neagră un "mormînt și o capcană", a declarat Kedmi.

Reprezentantul Israelului este convins că SUA nu "a calculat prea serios", atunci cînd au planificat să dezarmeze Rusia prin Tratatul RSMD. Pentagonul a crezut că Rusia "nu are o flotă" și nu va putea amenința NATO cu rachete cu rază medie și mică. Cu toate acestea, astăzi, chiar și mica navă de rachete "Buian-M" a proiectului 21631 este capabilă să lovească asupra Marii Britanii și Franței chiar de pe Volga sau lacul Ladoga.

În același timp, Rusia, spre deosebire de aceeași SUA, este protejată în mod sigur și eficient în toate direcțiile principale, inclusiv în nord prin "zidul irezistibil" în Marea Barenț și pe Noul Pămînt. Tancurile NATO din Marea Baltică, care sînt "la 700 km de Moscova", în caz de ofensivă în Rusia "vor fi distruse imediat" , deoarece nu reprezintă o amenințare serioasă în războiul modern, citează Kedmi "Curierul militar-industrial".

Menționăm că președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră sistemul global PRO-SUA, care se extinde în statele Europei și Asiei de la frontiera cu Federația Rusă, parte a potențialului nuclear al Washingtonului, care este "scoasă la periferie". Putin a remarcat că Statele "încearcă să ducă de nas" Rusia, declarînd că PRO este îndreptată împotriva Iranului sau RPDC, dar Rusia controlează situația și nu va permite SUA să-i amenințe potențialul nuclear.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load