COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Jurnaliştii din preajma lui Putin sînt rugați să stea departe dacă nu se simt bine

Jurnaliştii din preajma lui Putin sînt rugați să stea departe dacă nu se simt bine

Kremlinul le-a transmis vineri jurnaliştilor, acreditaţi să scrie despre activitatea lui Vladimir Putin, să stea departe de evenimentele oficiale dacă nu se simt bine, ca măsură de precauţie pentru a-i proteja pe angajaţii preşedinţiei de coronavirus, relatează Reuters.

Kremlinul a lansat acest apel la o zi după ce camera inferioară a parlamentului rus a anunţat că dezinfectează clădirea pentru că un parlamentar a ignorat carantina pentru coronavirus şi a participat la sesiuni parlamentare, inclusiv la una în care a susţinut un discurs şi preşedintele Vladimir Putin.

Moscova spune că a înregistrat oficial 34 de cazuri de coronavirus, fără niciun deces. Unii doctori au pus însă la îndoială corectitudinea cifrelor, dată fiind natura neregulată a testării.

"Vreau să mă adresez tuturor membrilor grupului de presă de la Kremlin (care scrie despre activitatea lui Vladimir Putin - n.r.) şi tuturor jurnaliştilor şi editorilor. Fiţi extrem de vigilenţi cînd vine vorba de orice semnal de coronavirus. Dacă nu vă simţiţi bine, vă rog să nu veniţi la Kremlin, nu participaţi la activitatea jurnalistică de la Kremlin", a declarat purtătorul de cuvînt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Acesta a mai spus că toate aranjamentele de îngrijire medicală în privinţa lui Putin sînt la un nivel ridicat şi că preşedintele lucrează la capacitate maximă, ca de obicei.

El a refuzat să spună dacă Putin a fost testat pentru coronavirus.

"Informaţiile detaliate despre starea de sănătate a preşedintelui nu sînt disponibile pentru a fi făcute publice", a afirmat Peskov.

Comentînd anterior în această săptămînă incidentul în care un parlamentar a ignorat regulile de autoizolare din Rusia şi a participat la sesiunea parlamentară unde Putin a susţinut un discurs, Peskov s-a declarat încrezător că nu există niciun risc la adresa sănătăţii lui Putin.

"Sunt convins că preşedintele nu a avut niciun contact cu acest parlamentar", a spus Peskov.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load