TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Junker, pe punctul de a-i da foc primei doamne din Rwanda (VIDEO)

Junker, pe punctul de a-i da foc primei doamne din Rwanda (VIDEO)

Președintele Comisiei Europene a fost protagonistul unui moment ce putea avea urmări grave.

Jean-Claude Juncker a fost la un pas de a-i da foc primei doamne a Rwandei, în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor genocidului din această țară africană.

Ceremonia a avut loc duminică, la Memorialul din Kigali dedicat victimelor genocidului din 1994. În timpul ceremoniei, Jean-Claude Juncker a aprins o torță și, într-un moment de neatenție s-a întors înspre Jeannette Kagame, soția președintelui Rwandei, Paul Kagame.


Președintele Comisiei Europene era cît pe ce să îi dea foc Primei Doamne a Rwandei, însă demnitarii aflați în apropiere au fost vigilenți, relatează Daily Mail.

Jean-Claude Juncker s-a numărat printre demnitarii prezenți la memorialul din Kigali dedicat victimelor genocidului din 1994, în urma căruia 800.000 de oameni au murit.

Potrivit Agerpres, genocidul din fosta colonie belgiană a debutat la 7 aprilie 1994, cînd reprezentanţi radicali ai hutu, etnia majoritară din Rwanda, au început să ucidă membri ai minorităţii tutsi, dar şi etnici hutu moderaţi.

Masacrul s-a încheiat după 100 de zile, atunci cînd Frontul Patriotic Rwandez (RPF), fondat de etnici tutsi în afara graniţelor, a invadat ţara venind din Uganda şi avîndu-l drept lider pe Paul Kagame, actualul preşedinte al Rwandei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load