Juncker: Statele din Balcanii de Vest au șanse mari să adere la UE

Juncker: Statele din Balcanii de Vest au șanse mari să adere la UE

Statele din Balcanii de Vest trebuie să continue aplicarea reformelor, pentru a putea deveni membre ale Uniunii Europene, a declarat joi după-amiază Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, citat de site-ul agenţiei Reuters.


Jean-Claude Juncker a efectuat în ultimele zile un turneu în Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria.


"Aderarea la UE nu este un vis, ci o realitate, o realitate care va veni", a declarat Jean-Claude Juncker joi după-amiază, la Sofia.


Oficialii europeni au stabilit ca termen anul 2025 pentru posibila admitere a Serbiei, Muntenegrului, Macedoniei, Albaniei, Bosniei-Herţegovina şi Kosovo în Uniunea Europeană. Cu ocazia unui summit al Balcanilor de Vest programat în mai la Sofia, liderii UE ar urma să exprime susţinere pentru obiectivul admiterii în anul 2025 a Serbiei şi Muntenegrului.


"Dar, mai important decît calendarul aderării, este să fie aplicate reforme substanţiale", a precizat Juncker.


În contextul demersurilor Rusiei în sensul creşterii influenţei, Bruxellesul insistă pentru admiterea statelor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană.


"Voi reveni la Bruxelles avînd convingerea, pe care deja o am, că locul ţărilor din Balcanii de Vest este în Uniunea Europeană", a subliniat şeful Comisiei Europene.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load