COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Judecătoria Kiev a pus sechestru pe o parte din activele lui Poroșenko

Judecătoria Kiev a pus sechestru pe o parte din activele lui Poroșenko

Judecătoria Kiev, oficiul Peciorski, a aplicat sechestru asupra bunurilor și drepturilor corporative ale întreprinderii „Kuznița na Rîbaliskom” care face parte din activele fostului președinte al Ucrainei Piotr Poroșenko.

Acest lucru a fost comunicat marți de către juristul Andrei Portnov care în perioada guvernării lui Victor Ianukovici a exercitat funcția de șef adjunct al administrației lui.

Portnov a precizat că aplicarea sechestrului asupra activelor a fost efectuată în cadrul unui dosar penal deschis în baza cererii lui „privind legalizarea și spălarea veniturilor criminale și neachitarea impozitelor”, adăugînd că „figuranții de bază ai cauzei sînt Poroșenko și [businessmanul ucrainean Serghei] Tighipko”.

Poroșenko în Ucraina figurează într-un șir de dosare, inclusiv privind crima de înalta trădare, abuz în serviciu, legalizarea veniturilor criminale, neachitarea impozitelor, tentativa de uzurpare a justiției, precum și „numirea ilegală a Cabinetului de miniștri al Ucrainei în 2016 în lipsa unei coaliții în Radă”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load