Johnson, decis: Puteţi să-mi legaţi mîinile, dar nu voi amîna Brexit

Johnson, decis: Puteţi să-mi legaţi mîinile, dar nu voi amîna Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în Parlament că sub nicio formă nu va amîna ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord.


Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marţi în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forţat să amîne ieşirea din Uniunea Europeană pînă în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuşi să încheie un acord.


„Acest Guvern va continua negocierea unui acord, în timp ce se pregăteşte să plece fără un acord”, a declarat Boris Johnson în Parlament.


„Voi merge la summitul crucial al UE în data de 17 octombrie şi oricît încearcă acest Parlament să îmi lege mîinile, voi încerca să obţin un acord în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amîna Brexit”, a adăugat prim-ministrul britanic.


Parlamentarii din Camera Comunelor au respins pentru a doua oară într-o săptămînă propunerea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate.


În pofida opoziţiei manifestate de Guvernul condus de Boris Johnson, membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămîna trecută, cu 327 de voturi, un proiect care are drept scop să evite posibilitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Legea a fost ulterior aprobată de Camera Lorzilor şi de regina Elizabeth a II-a.


Ulterior, Parlamentul de la Londra a fost prorogat, pînă pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.


Purtătorul de cuvînt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate.


Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingînd Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmînd că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load