Japonia: Băieţelul care avea la naştere doar 258 de grame a fost externat

Japonia: Băieţelul care avea la naştere doar 258 de grame a fost externat

Un bebeluş din Japonia, care a cîntărit doar 258 de grame la momentul naşterii sale, urmează să părăsească spitalul după o perioadă de 6 luni şi jumătate în care a fost îngrijit în secţia de neonatologie, a anunţat instituţia citată de AFP.


Băieţelul s-a născut prin cezariană la 24 de săptămîni de amenoree (sau 22 de săptămîni de sarcină) din cauza unor probleme asociate hipertensiunii arteriale gestaţionale cu care a fost diagnosticată mama sa.


Pînă în prezent, cel mai mic băiat care a venit pe lume prematur şi a supravieţuit a cîntărit la naştere 268 de grame. El a fost, totodată, cel mai mic japonez care a fost externat din spitalul Keio din Tokyo, în luna februarie a acestui an.


Nou-născutul, Ryusuke Sekiya, cîntăreşte în prezent peste trei kilograme. ″El bea lapte şi i se poate face baie. sînt atît de fericită să-l văd cum creşte!”, a declarat mama sa în faţa camerelor de televiziune.


Rata de supravieţuire a nou-născuţilor cu greutatea sub 300 de grame este în creştere, însă rămîne în continuare una mică, în special la copiii de sex masculin. Astfel de copii au nevoie de îngrijiri medicale speciale în primii ani de viaţă.


Cazuri similare ale unor bebeluşi de sex masculin externaţi după ce au reuşit să supravieţuiască în urma venirii pe lume cu o greutate mai mică de 300 de grame au fost înregistrate în Germania în 2009 (274 de grame), dar şi în Japonia în 2009 (297 grame), 2011 (294 grame) şi 2015 (289 grame), potrivit unui registru internaţional gestionat de Universitatea din Iowa (SUA) în care sînt înregistraţi cei mai mici bebeluşi din lume.


Cea mai mică fetiţă a cîntărit la naştere 252 de grame. Ea a venit pe lume tot în Germania, în 2015.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load