COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Japonia a fost îndemnată să „conștientizeze realitatea” insulelor rusești Kurile

Japonia a fost îndemnată să „conștientizeze realitatea” insulelor rusești Kurile

Reprezentarea diplomatică a Japoniei, din cauza deschiderii unei noi fabrici de prelucrare a peștilor pe insula Shikotan, este inacceptabilă. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS ambasada Rusiei la Tokyo.


După cum a menționat misiunea diplomatică, Rusia are dreptul să-și dezvolte teritoriile așa cum dorește, întrucît Insulele Kurile de Sud îi aparțin legal în baza rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial. Ambasada și-a exprimat speranța că „Japonia va conștientiza această realitate”.


De asemenea, diplomații cred că astfel de acțiuni ale Tokio nu facilitează dialogul cu privire la tratatul de pace între țări. Potrivit acestora, japonezii nu ar trebui să trimită note de protest, ci să lucreze împreună cu Moscova și să pună în aplicare acordurile liderilor.După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, între Moscova și Tokyo nu a fost încheiat un tratat de pace. Principalul obstacol în semnarea sa a fost disputa teritorială nerezolvată privind partea de sud a insulelor Kurile - Iturup, Kunashir, Shikotan și grupul Khabomai. Partea japoneză numește Insulele Kurile de Sud „teritorii nordice” și nu recunoaște suveranitatea rusă asupra lor. La rîndul său, Moscova nu recunoaște însuși faptul unei dispute teritoriale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load