COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Japonia a anunțat despre criză economică globală, provocată de COVID-19

Japonia a anunțat despre criză economică globală, provocată de COVID-19

Economia mondială s-a confruntat cu o criză extrem severă după cel de-al Doilea război mondial, de pe urma răspîndirii COVID-19.

Acest lucru a fost declarat luni, 20 aprilie, de ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Toshimitsu Motegi, relatează TASS cu referire la agenția Kyodo.

„Impactul asupra economiei mondiale și a economiei japoneze este incredibil de grav, economia globală s-a confruntat cu cea mai gravă criză din întreaga perioadă postbelică”, a spus el.

Conform ultimelor date ale portalului Worldometer, în Japonia au fost înregistrate 10 797 de cazuri de infecție cu coronavirus, 236 persoane au decedat, iar alte 1 159 s-au însănătoșit, notează iz.ru.


Anterior, pe 14 aprilie, jurnalistul, prezentatorul TV și consultantul politic Anatoli Vasserman a declarat că economia mondială a fost lovită de o rupere în lanțurile tehnologice pe fondul pandemiei COVID-19, iar lumea o așteptă o „a doua mare depresie”.

El a mai subliniat că multe țări dezvoltate ș-au mutat producția în țările cu forță de muncă mai ieftină. Acum, într-o situație de pandemie și carantină, din cauza retragerii producției, lumea se confruntă cu o criză economică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load