COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Italienii, îndemnați să se deplaseze cu bicicletele, pentru a se proteja de coronavirus

Italienii, îndemnați să se deplaseze cu bicicletele, pentru a se proteja de coronavirus

Locuitorii din Roma sînt încurajați să circule mai mult cu bicicleta. Și nu pentru a evita poluarea, ci pentru a se proteja de noul coronavirus.

Astfel, oamenii nu s-ar mai înghesui în transportul în comun, unde riscul de infectare sînt foarte mari. În acest sens, au fost create piste pentru bicicliști pe o distanță de 150 de kilometri.

Asociațiile cicliștilor susțin că pînă la izbucnirea pandemiei, au înaintat o mulțime de demersuri pentru a crea condiții pentru bicicliști, însă autoritățile italiene nu s-au grăbit să dezvolte infrastructura Romei. Erau insuficiente atît pistele, cît și parcările pentru cicliști.

”Sîntem foarte fericiți. Ani la rînd am cerut să fie create piste pentru bicicliști. Nu doar eu ca președinte al asociației, dar mai mulți și abia acum am reușit să ne atingem scopul”, a menționat președintele Asociației ”Salvați cicliștii”, Enzina Fasano, transmite publika.md.


Cei care circulă adesea cu bicicletele spun că trebuie să fie extrem de vigilenți atunci cînd se deplasează, pentru că șoferii nu manifestă respect față de ei. Marcarea pistelor pentru biciclete le inspiră acum mai multă siguranță.

”Roma este un oraș foarte vechi și este complicat să avem piste, pe care să putem circula în siguranţă. Este bine că măcar au fost marcate”.

”Nu ar fi rău să avem și niște benzi care să emită semnale șoferilor atunci cînd încalcă zona bicicliștilor și să le evite, dar înțeleg că nu sînt destui bani pentru asta”.

Odată cu crearea pistelor pentru bicicliști, s-au eliberat și trotuarele, iar cei care ies la plimbare nu se mai tem că ar putea fi accidentați. Autoritățile italiene susțin că acesta este doar începutul și că vor amenaja și alte piste.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load