Italienii arestați pentru asasinarea jurnalistului slovac au fost eliberați

Italienii arestați pentru asasinarea jurnalistului slovac au fost eliberați

Cei șapte italieni arestați de autoritățile slovace pentru asasinarea jurnalistului de investigații Jan Kuciak și a iubitei sale, au fost eliberați, scrie presa din Slovacia.


După 48 de ore de la detenție, poliția slovacă a decis eliberarea celor șapte cetățeni italieni reținuți în timpul raidului de joi din estul Slovaciei.


„În intervalul de timp legal – 48 de ore – poliția a verificat și a căutat fapte necesare unîntocmirii unui rechizitoriu. După ce au trecut cele 48 de ore, persoanele au fost eliberate din detenție”, a declarat purtătoarea de cuvînt poliției, Denisa Baloghová, potrivit spectator.sme.sk.


Procurorul Special a refuzat să comenteze pe baza investigația privind asasinarea reporterului de investigație Jan Kuciak și a logodnicei sale, Martina Kusnirova .


Poliția nu a oferit mai multe detalii despre caz.


Jan Kuciak, jurnalistul slovac de investigații, ucis în propria casă alături de iubita lui avea doar 27 de ani și o viață în față. De aceeași vîrstă era și iubita lui, pe care a cunoscut-o la studii în timpul facultății.


Șeful poliției slovace, Tibor Gašpar, a confirmat moartea lui Kuciak și a partenerei sale Martina Kušnírová. El a adăugat că uciderea lor a fost probabil legată de activitatea de investigare a lui Kuciak. Gaspar a menționat că Slovacia nu a mai trecut niciodată printr-un astfel de atac împotriva unui jurnalist.


Crima a avut loc în casa jurnalistului din satul Veľká Mača, lîngă Trnava, cîndva între 22 și 25 februarie. Kuciak a fost împușcat în piept și partenera sa a fost împușcată în cap.


El este al doilea jurnalist de investigații care a fost ucis într-o țară a Uniunii Europene în ultimele cinci luni după ce jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia a fost ucisă pe 16 octombrie 2016. De asemenea, este cel de-al cincilea caz în care un jurnalist sau jurnaliști au fost uciși într-o țară UE în ultimii 10 ani.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load