COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Italia: Numărul medicilor decedați în lupta cu COVID-19 se ridică la 13

Italia: Numărul medicilor decedați în lupta cu COVID-19 se ridică la 13

Încă cinci medici italieni au murit din cauza coronavirusului. Doi dintre medici ieşiseră la pensie, dar s-au întors ca voluntari.

O fundaţie medicală a dat cifrele aseară şi a avertizat că protecţia medicilor este „inadecvată”, scrie Mediafax.

Siguranţa personalului medical de prim rang care intră în contact regulat cu pacienţii infectaţi este pusă la încercare din ce în ce mai mult de la o zi la alta, pe măsură ce numărul de cazuri creşte.

Printre medicii care şi-au pierdut viaţa se numără fostul director general al spitalului Crema, un medic generalist de la spitalul din Bergamo, un pneumolog de la spitalul Sant'Anna din Como, un medic primar din Sagnino, dar şi doi medici pensionaţi, cu vîrste de 71 şi 73 de ani, care se oferiseră voluntari în criza medicală provocată de Coronavirus.


Media de vîrstă a medicilor care şi-au pierdut viaţa este de 67 de ani.

Cele mai recente cifre ale lucrătorilor medicali infectaţi au fost lansate de o fundaţie medicală, care a spus că „numărul imens” de medici infectaţi arată că procedurile sînt învechite, iar echipamentele de protecţie sînt „precare şi inadecvate”.

În Italia sînt în prezent 47.021 de cazuri, iar ieri a fost înregistrat cel mai mare numă de morţi de pe o zi pe alta. 627 de persoane şi-au pierdut viaţa de joi pînă vineri. Doar 5.129 de oameni s-au vindecat şi au fost externaţi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load