COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Italia mărește „lista roșie”. Cetățeni din 6 țări europene nu mai sînt primiți

Italia mărește „lista roșie”. Cetățeni din 6 țări europene nu mai sînt primiți

Italia închide ușa pentru Serbia, Muntenegru și Kosovo, de teama contaminării.

Ministrul Sănătății de la Roma a trecut cele trei țări balcanice pe lista roșie, așa că nu locuitorii lor nu mai pot ajunge în peninsulă, pe nicio cale. Nici măcar să tranziteze Italia nu mai pot, pentru moment, transmite digi24.ro.

Totul, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Recent, pe lista roșie a italienilor au fost plasate și alte țări din proximitatea Romîniei - Republica Moldova, Bosnia Herțegovina, Macedonia de Nord.


Presa din Italia scrie de cîteva zile că aceeași interdicție ar putea fi aplicată și romînilor, dacă se agravează situația epidemiologică de la noi.

Autoritățile italiene le-ar putea interzice românilor să intre pe teritoriul său, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Sîrbii, cu 350 de cazuri noi, interziși în Bulgaria

Sîrbii nu mai pot trece de astăzi nici granița cu Bulgaria, din cauza înmulțirii alarmante a cazurilor în țara lor. Au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cît mai repede.

Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista ţărilor terţe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Însă între timp, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sîrbilor.

Serbia a raportat ieri 350 de cazuri noi. Cu mii de bolnavi internați, 170 intubați și sute de cazuri în rîndul cadrelor medicale, sistemul sanitar al țării vecine este la limită. Pînă acum 430 de oameni au murit din cauza infecției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load