Istoria ursului care a călătorit peste 700 de kilometri

Istoria ursului care a călătorit peste 700 de kilometri

Locuitorii dintr-un sat din Peninsula Kamceatka, în estul Rusiei, au avut un șoc cînd au văzut un urs polar plimbîndu-se pe străzi, în căutare de mîncare, la sute de kilometri distanță de habitatul său obișnuit.


Animalul a călătorit peste 700 de kilometri pentru a ajunge în satul rusesc și a ajuns complet epuizat, vizibil slăbit din cauza lipsei de hrană. Activiștii pentru mediu spun că este posibil ca ursul să își fi pierdut simțul de orientare după ce ar fi rămas blocat pe o bucată plutitoare de gheață.


„Din cauza schimbărilor climatice, zona Arctică se încălzește, iar mediul în care urșii pot să vîneze se restrînge tot mai mult. Gheața se retrage și urșii polari sînt nevoiți să caute noi modalități de supraviețuire. Iar cea mai ușoară este de a coborî în zonele populate de oameni”, spune Vladimir Chuprov, reprezentant Greenpeace.


Localnicii l-au hrănit cu pește pe urs. Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată cum animalul se plimbă printre oameni, fără a da semne de agresiune. Totuși, este vorba despre un urs sălbatic, care nu ar avea ce căuta într-o zonă atît de îndepărtată. În plus, animalul este periculos de slab.


Autoritățile din Kamceatka vor acum să sedeze ursul polar și să îl transporte cu elicopterul înapoi în Chukotka, în habitatul său natural.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load