Istoria prinde viaţă într-un parc de distracții din Spania

Istoria prinde viaţă într-un parc de distracții din Spania

Când ne gîndim la un parc de distracții, știm că ar trebui să aibă un carusel, un montagne russe, mașinuțe sau măcar o roată. În Spania, însă, a apărut primul parc de distracții dedicat în întregime spectacolelor istorice.


Zeci de actori prezintă în fiecare seară, în fața cîtorva mii de spectatori, cele mai importante momente din istoria Spaniei.


La câteva minute de Toledo şi la o oră de mers cu maşina de capitala Madrid, în fiecare seară, timp de 70 de minute, istoria prinde viaţă. Cavaleri, domniţe şi alte personaje istorice spaniole îşi dau întîlnire într-un parc de aventuri ieşit din comun.


Nicolas de Villiers, președintele Puy du Fou: „Puy du Fou este un parc de distracţii inspirat de personaje legendare din istoria Spaniei, dar şi din istoria Franţei. Vrem să punem în scenă un spectacol măreţ şi să creăm o stare de spirit. Asta e diferenţa dintre noi şi alte parcuri de distracţie care au montagne russe: noi facem spectacol”.


Pe parcursul unui singur spectacol, pe scenă urcă nu mai puţin de 160 de artişti, care îmbracă în total 1200 de costume - câte 8-10 ţinute pentru o singură persoană. Asta înseamnă că totul trebuie să se desfăşoare foarte repede.


Olivier Beriot, costume designer: „Costumele au fost simplificate. Trebuie să fie rezistente, pentru că spectacolul are loc fie că e vreme bună, fie că plouă. Actorii trebuie să-şi schimbe hainele foarte rapid”.


În fiecare seară, spectacolul acoperă 1.500 de ani de istorie spaniolă, de la Don Quijote pînă la Dali. Scena are peste 800 de proiectoare, 60 de pompe de apă pentru efecte speciale şi 28 de proiectoare HD, fără să mai punem la socoteală dronele. Totul, pe muzica Orchestrei Simfonice din Londra.


Spectatoare: „E un spectacol incredibil. Totul e fantastic: interpretarea, actorii, dansatorii... A fost uimitor atunci cînd au dansat în apă”.


Parcul inedit a costat aproape 250 de milioane de euro, iar organizatorii au planuri mari: peste doi ani vor să introducă patru spectacole noi, de zi, şi încă 30 de hectare care se vor adăuga celor cinci hectare deja construite.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load