Israelul în doliu. A murit prima doamnă a țării

Israelul în doliu. A murit prima doamnă a țării

Prima Doamnă a Israelului, Nechama Rivlin, soţia preşedintelui Reuven Rivlin, a murit marţi dimineață, a anunţat Preşedinţia Israelului într-un comunicat citat de Times of Israel.


Nechama Rivlin a încetat din viaţă în ajunul împlinirii vîrstei de 74 de ani, la spitalul Beilinson din Petah Tikva, unde fusese internată ca urmare a înrăutățirii stării sale de sănătate, după fibroza pulmonară la care a fost supusă în martie.


"Spre marele nostru regret, eforturile medicilor de a stabiliza starea sa de sănătate în perioada convalescenţei complicate care a urmat fibrozei au eşuat", anunţă spitalul într-un comunicat referitor la decesul Primei Doamne.


Doamna Rivlin suferea de fibroză pulmonară, o maladie în care ţesuturile cicatrizate se acumulează în plămîni, împiedicînd respiraţia normală.


Această fibroză a fost declarată reuşită după intervenţia chirurgicală, la 12 martie, dar medicii au avertizat că starea de sănătate a pacientei rămîne precară şi că e nevoie de mult timp pînă la refacerea acesteia.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load