Iranul refuză negocierile cu SUA, Trump din nou criticat, iar Premierul italian amenință că demisionează

Iranul refuză negocierile cu SUA, Trump din nou criticat, iar Premierul italian amenință că demisionează

Iranul denunţă războiul economic al Statelor Unite şi refuză negocierile

Administraţia de la Teheran a transmis, luni seară, că nu vor exista negocieri cu Statele Unite pînă cînd preşedintele Donald Trump nu încetează războiul economic împotriva Iranului, relatează site-ul agenţiei Reuters.


"Terorismul economic împotriva Iranului vizează civili nevinovaţi. Precum acest copil, a cărui mamă cu inima zdrobită nu îi poate cumpăra proteze pentru picioare. Aceşti oameni sînt sancţionaţi", a declarat, prin Twitter, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, prezentînd o înregistrare video cu o femeie care afirmă că nu poate cumpăra proteze pentru fiul ei. Agenţia Reuters nu a putut verifica autenticitatea înregistrării, transmite zf.ro.


"Acesta este războiul economic al lui Donald Trump. Iar războiul şi negocierile - cu sau fără condiţii - nu merg împreună", a adăugat Zarif.


Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că Statele Unite manifestă disponibilitatea de a lansa negocieri fără precondiţii cu Iranul pe tema programului nuclear.

Trump, criticat pentru modul ”ciudat” în care a salutat-o pe regina Elisabeta

Donald Trump este din nou criticat pentru modul în care a salutat-o pe regina Elisabeta a II-a, în timpul vizitei la Palatul Buckingham.


Imaginile surprinse la sosirea cuplului prezidențial la Palatul Buckingham arată o reacție cel puțin ciudată între Donald Trump și regină, transmite stirileprotv.ro.


Mulți britanici s-au întrebat dacă nu cumva liderul SUA a folosit ”un salut cu pumnul”(”fist bump” în engleză), alții au remarcat că președintele american i-a strîns mai degrabă degetele reginei.

Premierul italian amenință că demisionează

Premierul italian, Giuseppe Conte, a amenințat luni că demisionează, spunîndu-le celor doi parteneri de coaliție ori să pună capăt certurilor constante ori să caute oganizarea unor noi alegeri, relatează Reuters.


Conte a ținut o conferință de presă pentru a da un ultimatum după luni de ceartă în interiorul coaliției sale, transmite  hotnews.ro.


”Dacă nu își vor asuma clar responsabilitățile... îmi voi da demisia”, a spus Conte.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load