COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iranul refuză asistența umanitară din partea SUA

Iranul refuză asistența umanitară din partea SUA

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat luni că dacă Washingtonul dorește să ajute Iranul să constrîngă focarul de coronavirus, este necesar să ridice sancțiunile economice.

Acesta a adăugat că Iranul nu a avut nicio intenție să accepte oferta Washingtonului de asistență umanitară.

“Liderii americani mint ... Dacă vor să ajute Iranul, tot ce trebuie să facă este să ridice sancțiunile ... Atunci putem face față focarului de coronavirus”, a spus Rouhani într-un discurs televizat, transmite Reutres.


Iranul este cea mai grav lovită țară de coronavirus din Orientul Mijlociu, cu aproximativ 1.700 de decese, peste 21.000 de persoane infectate și o persoană care moare din cauza virusului la fiecare 10 minute, potrivit Ministerului Sănătății din Iran.

Washingtonul s-a oferit să trimită în Iran asistență umanitară. Însă, liderul suprem al țării, ayatollahul, Ali Khamenei, a respins oferta.
Tensiunile dintre cele două țări au rămas la cote înalte încă din 2018, cînd președintele american Donald Trump a ieșit din acordul nuclear pe care SUA îl avea cu Iranul și a aplicat sancțiuni severe economiei iraniene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load