COVID-19 în MOLDOVA

Invazie de maimuțe în Thailanda. Situația scapă de sub control

Invazie de maimuțe în Thailanda. Situația scapă de sub control

Covid-19 și blocajele din întreaga lume i-au făcut pe mulți oameni să-și iasă din minţi, numai că în Lopburi, un oraș din centrul Thailandei, la nord-est de Bangkok, maimuțele sînt cele care au înnebunit.

Orașul este renumit pentru Monkey Buffet Festival, o sărbătoare care atrage mii de turiști în luna noiembrie, unde, pentru micuţii macaci thailandezi, este pregătit un bufet uriaș plin cu fructe, delicatese thailandeze, bomboane, biscuiți și, mai ales, mîncare cumpărată din restaurantele fast-food. Festivalul a reuşit să obțină două rezultate. Turiștii thailandezi au început să vină tot anul la Lopburi pentru a vedea și hrăni maimuțele, iar macacii au devenit dependenți de alimentele industriale și de conținutul ridicat de zahăr și nici nu se mai gîndesc să-şi caute de mîncare în pădure, așa cum ar fi natural, informează universul.net.

Odată cu epidemia de Covid-19 și cu lockdown-ul aferent, turiștii au dispărut în februarie, în timp ce numărul maimuțelor s-a dublat în ultimul an. Fără turiști, macacii au rămas fără mîncare, iar resturile găsite în piaţa oraşului nu i-au mulţumit deloc. Conform poliţiei, maimuțele înfometate, peste 6.000, au devenit din ce în ce mai agresive, au invadat și s-au baricadat într-o sală de cinema abandonată, au început să-i atace tot mai des pe locuitorii îngroziți, au luat cu asalt magazinele alimentare, dînd naştere unor încăierări sîngeroase care, deseori, se termină cu scene de canibalism.


Poliția care patrulează pe străzi nu știe cum să pună capăt fenomenului. Printre altele, maimuțele pot fi purtătoare de rabie, o boală mortală, încă prezentă în această parte a Thailandei. Locuitorii stau închiși în case și multe cartiere din Lopburi au fost declarate „off limits”. La originea dramei se află schimbarea dietei animalelor, care au devenit dependente de zahărul care îi face hiperactivi și, prin urmare, din ce în ce mai agresivi și care dăunează sănătăţii acestora prin creșterea tensiunii arteriale și a glicemiei. Însă, avînd în vedere că în Thailanda uciderea maimuțelor este de neconceput, fiind considerată un sacrilegiu, momentan nu se ştie ce e de făcut.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load