Sute de persoane evacuate din Paris din calea apelor (FOTO)

Sute de persoane evacuate din Paris din calea apelor (FOTO)

Inundații în Paris. Aproape 400 de persoane au fost evacuate din casele lor, ca măsură de precauție, pe măsură ce rîurile din Franța au continuat să se umfle și să iasă din matcă, scrie Press Association.


Treisprezece regiuni din întreaga țară sînt în alertă de inundații, după ce ploile abundente au continuat afectat mai multe regiuni și rîurile de aici continuă să crească.


Pe lîngă Paris, unde se așteaptă ca rîul Sena să continue să crească pînă sîmbătă, celelalte regiuni amenințate se află în nordul și estul țării.


În alte șapte departamente din centrul Franței au fost emise alerte pentru zăpadă și gheață.Meteo France a spus că nivelul ridicat de precipitații care au căzut în această iarnă este cauza inundațiilor, nivelul de proecipitații din Paris fiind de două ori mai mare decît cel normal.Sena a ajuns la 5.53 metri (joi seara) la podul Austerlitz din estul orașului. Hidrologii se așteaptă ca nivelul apei să ajună pînă sîmbătă la 6,1 metri, la fel de mult ca în iunie 2016 cînd administrația orașului a fost obligată să închidă mai multe obiective turistice, inclusiv Muzeul Luvru.Poliția din Paris a anunțat că 395 de persoane au fost evacuate din casele lor de-a lungul malurilor rîului, dar nu a fost înregistrat niciun incident major.Muzeul Luvru rămîne deschis deocamdată, însă nivelul inferior al departamentului de artă islamică a fost închis publicului pînă cel puțin duminică.În urmă cu doi ani, Luvru a fost închis timp de patru zile din cauza inundațiilor și 35.000 de lucrări au fost mutate în zone sigure.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load