TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Întîmplare inexplicabilă cu un ofiţer nazist

Întîmplare inexplicabilă cu un ofiţer nazist

Poliţia din Berlin încearcă să identifice persoana care a profanat mormîntul nemarcat al fostului ofiţer SS Reinhard Heydrich, ucis de partizanii cehi în 1942.


Un angajat al Cimitirului Invalizilor din centrul Berlinului a descoperit că mormîntul fusese deschis joi. Rămăşiţele, însă, nu au fost profanate, a declarat un oficial, potrivit BBC.


Heydrich a fost unul dintre personajele cheie care au orchestrat crimele în masă din Germania nazistă împotriva evreilor. El a prezidat Conferința de la Wannsee în ianuarie 1942, unde a fost planificată „soluția finală” a lui Hitler.


Forțele aliate de la sfîrșitul celui de-al Doilea Război Mondial au decretat că mormintele unor naziști proeminenți nu trebuie marcate, pentru a împiedica simpatizanții nazişti să le transforme în sanctuare.


Un incident similar a avut loc şi în Cimitirul Nikolai din Berlin, în 2000, cînd un grup de stînga a deschis mormîntul lui Horst Wessel. Grupul a susținut că a aruncat craniul lui Wessel în rîul Spree, dar poliția a negat acest lucru, spunînd că mormîntul era cel al tatălui lui Wessel și nu au fost îndepărtate oase.


Heydrich, supranumit "Măcelarul", a condus biroul principal de securitate al Reichului sub conducerea lui Heinrich Himmler. Adolf Hitler l-a numit pe Heydrich „Omul cu inima de fier”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load