Întîlnirea dintre Trump și Putin neclară, May va face o ofertă îndrăzneață, Google a închis accesul dispozitivelor Huawei la Android

Întîlnirea dintre Trump și Putin neclară, May va face o ofertă îndrăzneață, Google a închis accesul dispozitivelor Huawei la Android

Kremlin: Nu avem confirmare asupra unei întrevederi între Vladimir Putin și Donald Trump

Kremlinul speră că o nouă întîlnire a președintelui Vladimir Putin cu omologul său american Donald Trump va avea loc în curînd, dar spune că nu a primit o confirmare definitivă din partea Washington-ului.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Interfax, a sugerat că Rusia ar aștepta o asemenea întîlnire în marginea summit-ului G20 care urmează să aibă loc la Osaka, la sfîrșitul lunii iunie.

May le promite parlamentarilor britanici o ofertă îndrăzneață privind Brexitul


Premierul britanic Theresa May a anunțat că va face o ofertă „îndrăzneață” parlamentarilor, cu scopul de a-i convinge să accepte acordul privind ieșirea Marii Britanii din UE.


Într-un articol apărut în Sunday Times, Theresa May afirmă că urmează să prezinte aleşilor britanici la începutul lunii următoare noua sa propunere, căreia i-a adus modificări în speranţa obţinerii unui vot favorabil.


„Continui să cred că este posibilă obţinerea unei majorităţi în parlament pentru o ieşire (din UE) cu acord”, a scris Theresa May în articol.


Şefa executivului britanic a asigurat că textul care va fi propus parlamentarilor este o „ofertă nouă şi îndrăzneaţă”, cu un „pachet îmbunătăţit de măsuri, capabil să obţină sprijinul” deputaţilor.

Google a restricţionat accesul dispozitivelor Huawei la Android


Compania americană Google a închis accesul dispozitivelor Huawei la unele actualizări ale sistemului de operare Android, în urma măsurilor luate de preşedintele american Donald Trump împotriva companiei chineze, relatează BBC.


Utilizatorii noilor modele de telefoane Huawei nu vor mai avea acces la unele aplicaţii din Google Apps.


Decizia companiei Google vine după ce Administraţia de la Washington a adăugat Huawei pe lista întreprinderilor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fără o licenţă.


Reprezentanţii Google au transmis, prin intermediul unui comunicat, că „se conformează legii şi revizuieşte implicaţiile” posibile.


Compania Huawei nu a comentat momentan decizia luată de Google.

 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load