COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Interdicția de intrare a cetățenilor Moldovei în Italia a fost prelungită

Interdicția de intrare a cetățenilor Moldovei în Italia a fost prelungită

Interdicția totală de intrare în Italia a cetățenilor din 16 state expiră pe 31 iulie, însă guvernul a decis s-o prelungească.

Același lucru se întâmplă cu dispoziția Ministerului Sănătății, care impune carantină celor care vin din țări care nu fac parte din UE, precum și din România și Bulgaria: această dispoziție, care afectează două țări ale uniunii Europene, va fi prelungită, transmite liveitaly.ru

Italia confirmă linia discretă la granițe, dar oricul o mare parte din noile cazuri de infecție, de la 30 la 40%, au legătură cu străinii sau cu contactul cu străinii.


O mică parte este reprezentată de migranții care sosesc în Italia pe bărci, care, paradoxal, sînt mai ușor de ținut sub control decît străinii care continuă să sosească în Italia, respectînd doar formal regulile.

Așa s-a întîmplat în decurs de cîteva săptămîni cu imigranți din Bangladesh, care trăiesc și lucrează în Italia, care rezultat toate zborurile din Bangladesh au fost blocate, iar țara a fost inclusă în lista celor 16 state (inițial au fost 13), din care este interzisă intrarea în Italia. În afară de Bangladesh, din listă mai fac parte: Armenia, Bahrain, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană. Mai tîrziu au fost adăugate Muntenegru, Serbia și Kosovo.

Cu toate acestea, problema a devenit acum mai delicată, deoarece există, de asemenea, o creștere a cazurilor noi de infectări în țările Schengen. De exemplu, în regiunea Lazio au fost descoperite în ultimele zile persoane infectate care au venit din Belgia și Spania. Îngrijorare provoacă și România, unde numărul de persoane infectate crește în fiecare zi.

Din acest motiv, în regiunea Lazio s-a decis că pentru români, dar și pentru cei care au sosit din Bulgaria și Ucraina, să fie întreprinsă o operațiune similară celei ce deja a fost realizat cu imigranți din Bangladesh, care sînt rugați să meargă la secția teritorială de sănătate și să facă un test gratuit (adresa: piața Carlo Forlanini, АSL ROMA 3).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load