Insula cu șopîrle uriașe va fi închisă timp de un an. Motivul

Insula cu șopîrle uriașe va fi închisă timp de un an. Motivul

Iubitorii de natură care plănuiau să viziteze Insula Komodo în 2020 trebuie să își schimbe planurile, pentru că insula se va închide.


Insula Komodo din Indonezia se va închide timp de un an, potrivit oficialilor din guvern. Informația vine de la purtătorul de cuvînt Marius Jelamu, după cum arată ziarul Tempo. De ce se va închide însă una din cele mai populare destinații de vacanță din Indonezia?


De luni întregi, administrația insulei plănuia să reducă numărul de vizitatori. Decizia de a o închide complet a venit abia după ce în martie niște oameni au furat 41 de șopîrle Komodo, pe care le-au vîndut cu 35.000 de dolari bucata.


Cît timp insula va fi închisă, se va începe un program de conservare, menit să protejeze populația de șopîrle gigant și habitatul lor natural. Aceste șopîrle ajung să aibă pînă la trei metri lungime și 70 de kilograme, ceea ce le face să fie cu adevărat impresionante. Pe cît de impresionante sînt, pe atît de veninoasă este mușcătura lor însă.


Insula Komodo face parte din lista UNESCO de locuri protejate. Ea a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, din pricina apariției de zboruri și hoteluri către orașul Labuan Bajo, aflat pe o insulă din apropiere (pe Insula Flores mai exact). Într-o lună obișnuită vin cam 10.000 de turiști.


Pe lîngă șopîrlele uriașe, zona este perfectă pentru oamenii pasionați de scufundări și de snorkeling, atît la nivel începător, cît și avansat. Mai mult, priveliștile oferite de insulă par să fie desprinse din cu totul altă lume – atît de grozave sînt. Jurnaliștii de la CNN Travel au căutat să afle care sînt explicațiile celor de la Indonesia Tourism cu privire la închiderea insulei, dar aceștia din urmă nu au oferit încă un răspuns oficial.


Pînă una alta, închiderea insulei îți arată cît de ușor poate distruge o mînă de oameni un lucru frumos.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load