COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Indicii bursieri europeni, în maxima scădere din cauza coronavirusului

Indicii bursieri europeni, în maxima scădere din cauza coronavirusului

Bursele europene au suferit luni cea mai mare scădere de la jumătatea anului 2016, în condiţiile în care evoluţia cazurilor de coronavirus din Italia, Coreea de Sud, Japonia şi Iran a determinat investitorii să se refugieze în aur şi obligaţiuni de stat, relatează Reuters.

Bursa din Milano a scăzut cu peste 4,5%, cele din Frankfurt şi Paris cu peste 3,5%, iar FTSE din Londra a scăzut cu 3,3%, eliminînd cel puţin 400 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a regiunii în cîteva ore.

Aurul, în schimb, a crescut cu 2,5% pînă la maximul a şapte ani, la 1.680 dolari uncie.


Randamentele obligaţiunilor SUA pe zece ani au scăzut sub 1,4% pentru prima dată din iulie 2016, iar cele pe 30 de ani a atins un minim record la puţin sub 1,85%.

Scăderi au înregistrat şi bursele asiatice.

Pieţele valutare au reacţionat împingînd în sus yenul japonez, la 111,34 yeni pe dolar. Dar, în restul lumii, dolarul îşi arăta din nou puterea. Euro a rămas la 1,08 dolari, iar dolarul australian a scăzut la nivelul minim al ultimilor 11 ani, de 0,6585 dolari.

Cu trei ore înaintea închiderii bursa de la Bucureşti arăta un minus al indicelui BET de 2,51%, cu scăderi ale tuturor titlurilor ce compun indicele.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load