COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

India ar putea fi inclusă pe lista neagră

India ar putea fi inclusă pe lista neagră

O comisie oficială americană a recomandat marţi înscrierea Indiei pe lista neagră a ţărilor ameninţate de sancţiuni pentru nerespectarea libertăţii religioase, din cauza unei "deteriorări drastice" sub guvernul lui Narendra Modi, notează AFP,

Avizul acestei comisii asupra libertăţii religioase la nivel internaţional este doar consultativ şi este puţin probabil ca Departamentul de Stat să îi dea curs, New Delhi şi premierul Narendra Modi fiind aliaţi tot mai apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump.

În raportul său anual, comisia a apreciat că India ar trebui inclusă pe lista ţărilor considerate ca "deosebit de preocupante" în domeniu, ceea ce ar expune-o la sancţiuni dacă situaţia nu se ameliorează, transmite digi24.ro.


"În 2019, condiţiile libertăţii religioase în India au cunoscut o deteriorare drastică, cu atacuri crescînde împotriva minorităţilor religioase", a afirmat această entitate alcătuită din membri ai tuturor taberelor politice.

Comisia a îndemnat guvernul de la Washington să ia măsuri punitive, ca restricţii de viză contra unor responsabili indieni, şi să finanţeze organizaţii ale societăţii civile care luptă împotriva discriminărilor.

Potrivit comisiei, guvernul naţionalist hindus al lui Narendra Modi, care a cîştigat detaşat alegerile de anul trecut, "a permis violenţei contra minorităţilor şi lăcaşurilor de cult ale acestora să continue fără a fi pedepsită". Ea a mai deplîns "discursul plin de ură" şi incitarea la violenţă" din partea autorităţilor sau în orice caz tolerate de ele.

Ca exemplu, afirmaţiile făcute de ministrul de interne Amit Shah, care i-a numit "termite" pe imigranţii ilegali, frecvent musulmani. Precum şi revocarea autonomiei Kashmirului cu majoritate musulmană.

Departamentul de Stat a înscris deja nouă ţări "deosebit de preocupante" pe lista sa neagră privind libertatea religioasă: China, Eritreea, Iran, Myanmar, Coreea de Nord, Pakistan, Arabia Saudită, Tadjikistan şi Turkmenistan.

Comisia a recomandat, de asemenea, înscrierea pe listă a Nigeriei, Rusiei, Vietnamului şi Siriei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load