COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

India a trimis pentru prima dată o navă pe Lună și a pierdut-o

India a trimis pentru prima dată o navă pe Lună și a pierdut-o

India şi-a trimis pentru prima dată o navă spațială pe Lună, dar a pierdut contactul cu ea la cîteva secunde înainte de aterizarea sa, la doar doi kilometri de țintă. Informaţia este publicată de revista Science.


Publicația notează că India ar fi putut deveni a patra țară care aterizează pe Lună, după Statele Unite, Uniunea Sovietică și China. Reprezentanții Organizației Indiene de Cercetare Spațială (ISRO) nu au specificat dacă nava lor a fost distrusă.


Primul ministru al ţării, Narendra Modi, a fost informat despre pierderea aparatului și la scurt timp după aceea a părăsit centrul de lansare. Conferința de presă cu prilejul lansării navei pe Lună a fost anulată. Ajei Lele, un specialistul principal la Institutul de Cercetare și Analiză a Apărării, a declarat că eșecul a făcut parte din Joc. El a adăugat că India a încercat să realizeze ceva ce nu făcuse niciodată.


Potrivit oamenilor de știință de la ISRO, există semne că nava s-a abătut de la traiectoria programată și nu a putut controla viteza folosind patru propulsoare laterale și un motor mediu. Experții au adăugat că continuă să analizeze datele și încearcă să stabilească motivul eşecului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load