Incredibil! Ucrainenii arestează activele Gazprom

Incredibil! Ucrainenii arestează activele Gazprom

Ucraina va confisca activele internaționale ale gigantului rus de gaze naturale Gazprom, dacă acesta nu respectă hotărârea judecătoriei de la Stockholm.  


„Am dat ordin, de asemenea, Ministerului Justiției să coordoneze acțiunile cu conducătorii Naftogaz cu privire la posibila confiscare a activelor Gazprom la nivel mondial în cazul nerespectării hotărârilor arbitrajului de la Stockholm”, a declarat miercuri prim-ministrul dfe la Kiev, Volodîmîr Groisman.


Potrivit UNIAN, Gazprom a pierdut un proces cu Naftogaz din Ucraina în Arbitrajul de la Stockholm, care a impus Gazprom să plătească companiei ucrainene 2,56 miliarde de dolari.


La început, Gazprom a acceptat să furnizeze Ucrainei, în martie, 0,5 miliarde de metri cubi de gaz la prețuri determinate de arbitraj.


Cu toate acestea, la 1 martie, monopolistul rus a refuzat brusc să-și îndeplinească obligațiile contractuale și a redus presiunea gazului la punctul de intrare la sistemul de transport al gazelor din Ucraina la frontiera de est la un nivel critic.


Naftogaz declară că eșecul Gazprom de a îndeplini decizia instanței a condus la un deficit de gaze.


Pentru a depăși criza, Cabinetul de miniștri al Ucrainei a limitat consumul de gaze, iar Naftogaz a făcut o achiziție de urgență de 60 de milioane de metri cubi de gaze din Polonia.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load