TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a adus daune iremediabile copiilor

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a adus daune iremediabile copiilor

Numărul copiilor cu concentraţii ridicate de plumb în sînge după incendiul de la Catedrala Notre-Dame s-a dublat în luna iulie, ajungînd la peste 160, potrivit unui raport al Agenţiei Regionale de Sănătate din Île-de-France, informează postul Deutsche Welle.

Particule de plumb, produse în urma topirii plumbului conţinut de acoperişul şi clopotniţa catedralei, s-au răspîndite în jur prin intermediul fumului degajat de incendiul din luna aprilie de la Notre-Dame.


Dintre copii depistaţi recent cu un nivel crescut de plumb, şase prezintă concentraţii situate în "pragul de alertă" (25-50 de micrograme de plumb pe litru de sînge), iar unul depăşeşte pragul de 50 de micrograme de plumb pe litru de sînge, dar nu este clar dacă aceste niveluri sînt rezultatul poluării cauzate de incendiul de la Notre-Dame.

Emmanuel Gregoire, viceprimarul Parisului, a dat marţi asigurări că autorităţile vor lua toate măsurile necesare pentru a preveni riscurile la adresa sănătăţii publice.

Pe 25 iulie, după mai multe săptămîni în care au susţinut că locuitorii din zonă nu se confruntă cu riscuri la adresa sănătăţii, autorităţile de la Paris au închis brusc două şcoli din apropierea monumentului. Testele au indicat concentraţii de plumb peste limita admisă.

Intoxicaţia cu plumb este în mod particular o ameninţare pentru femeile gravide şi poate fi fatală în cazul copiilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că "nu se cunoaşte o concentraţie sigură de plumb în sînge", notînd că şi concentraţii scăzute, la un moment dat considerate sigure, pot avea efecte adverse pe termen lung asupra sănătăţii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load