Incendiu la Notre-Dame: Unii dintre muncitori ar fi încălcat interdicţia de a fuma

Incendiu la Notre-Dame: Unii dintre muncitori ar fi încălcat interdicţia de a fuma

Compania care a montat schela pentru lucrările de renovare de la catedrala Notre-Dame din Paris a recunoscut şi şi-a exprimat miercuri „regretul” că unii dintre muncitorii săi nu au respectat interdicţia de a fuma pe şantier, însă a exclus orice legătură cu incendiul care a distrus o parte din monumentul istoric.


„Într-adevăr, există muncitori care din cînd în cînd au încălcat această interdicţie şi regretă”, a declarat purtătorul de cuvînt al companiei "Le Bras Freres", Marc Eskenazi, dînd însă asigurări că „în niciun caz un chiştoc prost stins s-ar putea afla la originea incendiului de la Notre-Dame din Paris”.


Aceşti „muncitori au recunoscut în faţa poliţiştilor că li s-a întîmplat să mai fumeze”, a precizat el.


Marc Eskenazi a reacţionat la un articol publicat miercuri în săptămînalul satiric francez Le Canard enchaîné, în care se afirma că anchetatorii au găsit şapte chiştoace la locul incendiului.


„Exista într-adevăr o interdicţie de a fuma pe schele”, a mai spus Marc Eskenazi. Însă „această interdicţie era mai mult sau mai puţin respectată”, deoarece „era un pic complicat să cobori pentru că dura mult timp”.


Cu toate acestea, este „în afara discuţiei” ca această neglijenţă să fie la originea incendiului, a insistat el, afirmînd că „oricine a încercat să aprindă un foc în şemineu a văzut că nu se întîmplă prea multe dacă pui un chiştoc pe o bucată de lemn”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load