Incendiile din Siberia: Emisiile de CO2 echivalează cu poluarea a 36 milioane de maşini într-un an

Incendiile din Siberia: Emisiile de CO2 echivalează cu poluarea a 36 milioane de maşini într-un an

Peste 200.000 de hectare de pădure sînt afectate de incendii active în Siberia, a anunţat sîmbătă Serviciul rus de protecţie a pădurilor şi serviciile forestiere regionale, dar organizaţii ecologice susţin că în total au fost afectate milioane de hectare.


„Conform silvicultorilor regionali, pe 9 august au fost stinse 41 de incendii de vegetaţie pe o suprafaţă de 23.676 de hectare. În cursul zilei de sîmbătă, 219 incendii active se înregistrează în Rusia, pe 228.840 hectare, cu eforturi active de combatere a incendiilor”, a anunţat Biroul de presă al Serviciului de Protecţie a Pădurilor, citat de agenţia Mediafax. În urmă cu o săptămînă, suprafaţa incendiilor active era de 753.000 de hectare.


Majoritatea incendiilor se înregistrează în regiunile Krasnoiarsk (92.215 hectare) şi Irkuţk (128.482 hectare). Incendiile afectează, de asemenea, rezervaţiile naturale din regiunile Irkuţk (2.664 hectare) şi Khabarovsk (1.397 hectare). Potrivit Deutsche Welle, emisiile de CO2 ajung să depăşească pe cele ale peste 36 milioane de maşini într-un an.


Un număr de 4.015 persoane şi 554 de unităţi de salvare sînt implicate în stingerea incendiilor. De asemenea, 59 de aeronave asistă la eforturile de stingere a incendiilor. S-a declarat stare de urgenţă în urma incendiilor în Irkutsk, Yakutia şi regiunea Krasnoyarsk, precum şi în două districte din regiunea Buryatia.


Filiala rusă a organizaţiei ecologice Greenpeace susţine că suprafaţa totală afectată de incendii în Siberia este de 4,5 milioane de hectare, relatează Euronews. Anton Beneslavsky, un expert al organizaţiei Greenpeace, crede că există şanse mici ca incendiile să fie aduse sub control de autorităţile ruse. „Aceste incendii vor fi active pînă cînd va ploua”, a spus Beneslavsky, denunţînd reacţia lentă a autorităţilor.


Serviciul forestier rus susţine că suprafaţa totală care a fost afectată de incendii este de 2,3 milioane de hectare.


Peste un milion de oameni au semnat o petiţie pentru decretarea stării de urgenţă în întreaga Siberie, în condiţiile în care aerul este irespirabil în numeroase localităţi. Fumul este foarte dens în Nizhnevartovsk, Krasnoiarsk şi Irkuţk.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load