COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Incendiile din Australia: Zeci de mii de oameni au fost evacuați

Incendiile din Australia: Zeci de mii de oameni au fost evacuați

Zeci de mii de australieni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a fugi din calea incendiilor de vegetaţie, agravate de condiţiile meteorologice catastrofale.

Temperaturile au depăşit sîmbătă 40 de grade Celsius, iar vînturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scăpate de sub control.

Prognozele indică vînturi puternice şi temperaturi ridicate pînă seara, a declarat şeful pompierilor din New South Wales, Shane Fitzsimmons.

Metropola Sydney s-a confruntat cu temperaturi record, 48,9 grade Celsius fiind înregistrate în suburbia vestică Penrith, transmite Agerpres.

Cel mai populat oraş al Australiei, cu peste cinci milioane de locuitori în zona metropolitană, Sydney se confruntă cu întreruperi de energie electrică după distrugerea de către incendii a două staţii electrice. În acest context, autorităţile au solicitat rezidenţilor să reducă consumul de electricitate.


La Canberra, temperaturile au atins 44 de grade de grade Celsius, o valoare fără precedent, potrivit unui purtător de cuvînt al serviciilor meteorologice australiene, care au avertizat totodată că în cele două oraşe temperaturile ar putea continua să crească.

Starea de urgenţă a fost declarată în sud-estul Australiei, cea mai populată regiune a ţării, iar vineri autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru peste 100.000 de persoane din trei state australiene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load