Încă un oraş din Italia vinde locuinţe cu 1 euro. Care sînt condițiile

Încă un oraş din Italia vinde locuinţe cu 1 euro. Care sînt condițiile

Un orăşel pitoresc din Sicilia oferă proprietăţi spre vînzare cu numai un euro, dar cumpărătorii trebuie să îndeplinească o condiţie esenţială.

Mussomeli este un oraş de 11.000 de locuitori din sudul Sicilieri, situat doar la cîteva ore de Napoli şi de coasta Amalfi. Localitatea găzduieşte biserici antice, peşteri bizantine şi un castel medieval şi cei care locuiesc aici se pot delecta cu delicatese precum brînza Caciocavallo Podolico, care are forma unei lacrimi sau pîine coaptă în cuptoare de lemn. Însă dincolo de farmecul caracteristic al unei localităţi rurale şi boeme din Sicilia, oraşul se luptă cu depopularea masivă, locuitorii mutîndu-se în număr mare spre zonele urbane.

Drept urmare, autorităţile au decis să vîndă o parte din locuinţele abandonate pentru numai un euro, în încercarea de a repopula localitatea. Autorităţile locale au scos pînă acum la vînzare online 100 de proprietăţi abandonate (cîteva au fost deja cumpărate), iar alte 400 vor fi scoase şi ele la vînzare curînd. Multe dintre locuinţe au o nevoie urgentă de reparaţii şi, condiţia esenţială ca locuinţa să poată fi cumpărată pentru numai un euro, este ca cei care o cumpără să fie de acord să o renoveze în maxim trei ani de cînd au semnat contractul.

Dacă nu fac acest lucru, ei îşi vor pierde garanţia de 5.000 de euro. Autorităţile estimează că renovarea costă circa 100 de euro per metru pătrat, în timp ce vor mai exista şi o serie de alte taxe, precum cele notariale sau cadastrale, care costă între 2.500 şi 4.000 de euro. Oraşul dispune de ingineri şi arhitecţi care pot asista la renovări, dar cumpărătorilor le este permis să îşi formeze propria echipă de renovări. Pentru a cumpăra una dintre locuinţe, cei interesaţi trebuie să viziteze Mussomeli, unde le va fi aranjat un tur. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load