TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Încă un deces în afara Chinei din cauza coronavirusului

Încă un deces în afara Chinei din cauza coronavirusului

Un bărbat din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a devenit marţi prima persoană care a murit din cauza acestei epidemii virale în această metropolă şi a doua în afara Chinei continentale, unde bilanţul a crescut la 425 de morţi.

Autorităţile spitaliceşti au anunţat că un bărbat în vîrstă de 39 de ani, tratat pentru acest virus, a murit marţi dimineaţă, după ce starea de sănătate s-a „deteriorat”, transmite NOI.md cu referire la agerpres.ro.

Bărbatul care locuia la Hong Kong plecase în ianuarie în oraşul chinez Wuhan, epicentrul acestei pneumonii virale, şi se întorsese pe teritoriul semi-autonom pe 23 ianuarie, cu un tren expres.


În Hong Kong au fost confirmate 15 cazuri de oameni infectați cu n2019-CoV pînă acum, iar 10 din cele 13 puncte de trecere de la granița cu China au fost închise.

Autorităţile sanitare au precizat că vor oferi mai multe informaţii pe parcursul zilei de marţi. Presa din Hong Kong, citînd surse medicale, au relatat că victima suferea de probleme de sănătate care i-au complicat tratamentul.

De la apariţia sa la sfîrşitul anului trecut în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, acest nou coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane şi s-a răspîndit în peste 20 de ţări. Cea mai mare parte a deceselor din China au fost înregistrate în provincia Hubei şi în capitala sa, Wuhan.

Pînă în prezent, Filipine şi Hong Kong sînt singurele două teritorii care au raportat decese în afara Chinei continentale.

Taiwan a anunțat de asemenea, de vineri, că va interzice intrarea tuturor cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele două săptămîni, iar Macau a anunțat că va închide temporar toate cazinourile. Măsura a fost luată pentru două săptămîni, însă ar putea fi extinsă atîta timp cît va fi nevoie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load