COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă o țară europeană impune masca obligatorie inclusiv în spațiile deschise

Încă o țară europeană impune masca obligatorie inclusiv în spațiile deschise

Orice persoană în vîrstă de peste 10 ani va trebui să poarte obligatoriu mască inclusiv în spațiile publice deschise sau pe drumurile publice din principatul Andorra, informează AFP, preluată de Agerpres.

Decizia a fost luată de guvernul din Andorra după o reapariție a cazurilor de Covid-19 în această țară. Decretul publicat în acest sens prevede o amendă de 100 de euro, majorată la peste 1.000 de euro, în caz de recidivă.

Măsura a fost impusă după raportarea a şase cazuri noi de COVID-19 de la începutul săptămînii, în contextul în care acest microstat situat în Pirinei, între Franţa şi Spania, nu înregistrase nicio contaminare din luna iunie.


Această reapariţie a contaminărilor a stîrnit îngrijorări în sectorul hotelier, unde eticheta "Covid free" era folosită pentru a atrage turiştii şi vizitatorii transfrontalieri.

Obligaţia de a purta mască pe drumurile publice şi în spaţiile publice deschise şi închise este însoţită de o limitare la 50% a capacităţii în transportul public.

Andorra, care şi-a redeschis graniţele la 1 iunie cu Franţa şi la 21 iunie cu Spania, a înregistrat pînă în prezent 52 de decese cauzate de noul coronavirus. Între lunile martie şi iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici şi infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic în Europa.

O măsură similară a fost adoptată și în Spania, în urmă cu o săptămână. Purtarea măştii de protecţie va rămîne obligatorie în Spania, sub pedeapsa amenzii, şi după ridicarea măsurilor de izolare, până când coronavirusul va fi „învins definitiv”. Astfel, sînt pasibile de o amendă de 100 de euro persoanele care nu vor purta mască pe stradă, în locuri închise sau în magazine atunci când nu vor putea păstra distanţa de 1,5 metri faţă de cei din jur.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load