În Ucraina nu se va mai produce brînză „feta”

În Ucraina nu se va mai produce brînză „feta”

Producătorii ucraineni de brînză „feta” vor fi nevoiți să renunțe la acest nume de produs lactat, deoarece este o indicație geografică protejată.


Începînd cu anul 2023, producătorii ucraineni de brînză nu vor putea folosi denumirea de „feta".


Ei vor trebui să renunţe la această denumire, care este o indicație geografică protejată. Despre aceasta au anunţat experții comunității Geographical Indications in Ukraine / Indicații geografice din Ucraina, pe pagina oficială de Facebook.


„În Ucraina, „feta” este produsă de aproximativ 20 de întreprinderi. Totuşi, după 2022, acestea trebuie să renunțe la această denumire, care este o indicație geografică protejată", se arată în postare.


Acum, potrivit specialiștilor, reprezentanții Ministerului Politicii Agrare, ai rețelelor comerciale și au producătorilor au început să studieze experiența altor țări și elaborarea unui dosar de produse, precum și un nou nume de produs.


Reamintim că, în conformitate cu Acordul de Asociere cu UE, Ucraina s-a angajat, în perioada de pînă în 2026, să renunțe la utilizarea indicației geografice protejate „Cognac” pentru produsul de producție internă. În locul termenului „coniacul Ucrainei” se va folosi un alt nume.


Ulterior, ucrainenii au votat pentru noul nume de coniac de Ucraina. Cîștigătorul a fost opțiunea de țuică ucraineană. Burshtyn este pe locul doi, iar Gaister pe locul trei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load