COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Ucraina se va deschide sezonul estival, în ciuda coronavirusului

În Ucraina se va deschide sezonul estival, în ciuda coronavirusului

Sezonul de plajă se va deschide în Ucraina, în ciuda pandemiei de coronavirus COVID-19, deoarece sarea de mare și soarele ucid virusul, a declarat în cadrul unui un briefing, viceministrul Sănătății, medicul-șef sanitar Victor Leașko, scrie ria.ru.

"Voi începe cu o veste bună: în acest sezon ne vom putea scălda. Ne-am consultat cu specialiștii de la Institutul de epidemiologie și boli infecțioase al Academiei Naționale de științe medicale și ei au confirmat că sarea de mare, împreună cu razele ultraviolete ale Soarelui distruge agentul patogen al infecției de coronavirus, din această cauză va fi permisă deschiderea sezonul de plajă în Ucraina", a declarat Leașko.

Potrivit lui, în ciuda faptului că agentul patogen al coronavirusului poate supraviețui în apă dulce, potrivit oamenilor de știință, în rîurile cu apă curgătoare este foarte greu să te infectezi– este posibil numai în cazul unui contact apropiat. "Prin urmare, în ceea ce privește sezonul de plajă la rîu, Ministerul Sănătății va da, de asemenea, permisiunea de a funcționa (plajele – n. red.) în acest sezon", a spus Leașko.


În același timp, a spus el că plajele nu vor putea fi vizitate de persoanele din zona de risc – cele de peste 60 de ani și persoanele cu boli cronice. Ucrainenii vor trebui să păstreze și în continuare distanța socială de cel puțin 2 metri, precum și să respecte regulile de igienă personal: spălatul des pe mîini, tuse și strănut în șervețel de unică folosință sau cot. Persoanele care vor lucra pe plaje va fi obligate să poarte măști.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load