În Ucraina a treia zi consecutiv se calculează voturile la alegerile în Radă

În Ucraina a treia zi consecutiv se calculează voturile la alegerile în Radă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Ucrainei a procesat 98,95 la sută din procese verbale ale comisiilor electorale în circumscripția multinominală.


Topul celor cinci lideri în frunte cu partidul proprezidențial „Sluga naroda” rămîne neschimbat. Potrivit datelor CEC, afișate miercuri pe pagina oficială a Comisiei, „Sluga naroda”, avînd 43,14 la sută din sufragii, i-a devansat substanțial pe toți concurenții săi.


Partidul „Oppoziționnaia platforma – Za jizni” a acumulat 13,02 la sută, „Batikivșcina” – 8,18 la sută, „Evropeiskaia solidarnosti” a lui Petro Poroșenko – 8,12 la sută și „Golos” al lui Sveatoslav Vacarciuc – 5,84 la sută. 


Marți „Batikivșcina” care pînă acum s-a plasat pe a patra poziție a devansat partidul „Evropeiskaia solidarnosti” și s-a clasat pe locul trei. Totodată, decalajul  între acesta și formațiunea ex-președintelui Petro Poroșenko crește treptat. În plus, rata de susținere a partidului „Golos” s-a dovedit a fi mai joasă de 6 la sută și această tendință sporește. 


Alegerile anticipate în Rada de Stat au avut loc la 21 iulie. Potrivit mass-media, „Sluga naroda” ar putea obține 253 de locuri în noua Radă (inclusiv candidații majoritari), „Oppoziționnaia platforma – Za jizni” – 44, „Batikivșcina” și „Evropeiskaia solidarnost” – cîte 25, iar „Golos” – 20. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load