În Ucraina a fost anunțată suma datoriei totale față de FMI

În Ucraina a fost anunțată suma datoriei totale față de FMI

Suma datoriei Ucrainei față de Fondul Monetar Internațional (FMI) constituie 12,1 miliarde de dolari SUA. Informația a fost făcută publică luni, 22 ianuarie, de către vicepreședintele Băncii Naționale a țării Oleg Ciurii, informează UNIAN.


Potrivit spuselor acestuia, în prezent, Banca Națională îi datorează FMI-ului 7,2 miliarde de dolari. "Există, de asemenea, obligațiile Ministerului Finanțelor față de Fondul Monetar Internațional în valoare de 4,9 miliarde de dolari. Adică, în total, datoria față de FMI este de 12,1 miliarde de dolari SUA", a declarat Ciurii.


Activele BNU, care fac parte din rezervele brute, ajung la 18,8 miliarde dolari SUA, în total Banca Națională a Ucrainei are obligații de 9,1 miliarde dolari.


În decembrie 2017, agenția TASS, citînd surse din cadrul FMI, a declarat că în următorii 10-15 ani Ucraina va avea nevoie de programele de credit ale Fondului. "Ucraina este sortită să aibă programe cu Fondul în următorii 10-15 ani, pentru că în anul 2019 urmează să aibă loc o majorare a plăților pentru credite, inclusiv de la FMI, din SUA, din Uniunea Europeană", a spus el.


La începutul anului 2015, FMI a aprobat un nou program de credite pentru Ucraina, în sumă de 17,5 miliarde de dolari SUA, care a înlocuit programul anterior, din 2014, care a rămas nerealizat. Noul program este prevăzut pentru cinci ani, în cadrul acestuia autoritățile Ucrainei au primit deja patru tranșe în sumă de 8,38 miliarde de dolari. Ultimul transfer a fost făcut pe 5 aprilie 2017, următorul urmează să aibă loc în primăvara anului 2018.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load