COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În timpul apropiat Trump și Zelenski s-ar putea întîlni la Varșovia

În timpul apropiat Trump și Zelenski s-ar putea întîlni la Varșovia

Președinții Statelor Unite și Ucrainei, Donald Trump și Volodimir Zelenski s-ar putea întîlni în timpul apropiat la Varșovia, a declarat, aflat în vizită la Kiev, consilierul pentru securitate națională al liderului de la Casa Albă, John Bolton.

Într-un interviu pentru serviciul ucrainean al Europei Libere, Bolton a spus că cei doi președinți vor avea posibilitatea să discute în cadrul ceremoniilor din capitala poloneză, care vor marca 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Președintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la manifestațiile din Polonia. Bolton a menționat că despre întrevederea lui Trump și Zelenski deocamdată nu s-a anunțat oficial, dar și-a exprimat încrederea că aceasta va avea loc.

În același interviu, el a spus că Statele Unite au un interes strategic la Marea Neagră și doresc să vadă aici o Ucraină liberă și suverană, care își controlează întregul teritoriu. Bolton a menționat și că Statele Unite au impus mult mai multe și mai substanțiale sancțiuni împotriva Rusiei decît Uniunea Europeană.


Guvernul de la Chișinău a anunțat că John Bolton se va afla în Republica Moldova pe 29 august, iar președinția de la Minsk a anunțat și ea că înaltul oficial american va vizita Belarusul. Ambele vizite nu au fost confirmate încă de partea americană.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load