COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În SUA vor fi lansate păpuși Barbie politizate (FOTO)

În SUA vor fi lansate păpuși Barbie politizate (FOTO)

În 2020, compania Mattel Inc va lansa un set de patru păpuși Barbie în ajunul alegerilor prezidențiale din SUA. Despre acest lucru a anunțat ABC News pe 28 iulie.

Din colecție vor face parte păpuși, fiecare dintre care va avea funcții publice și de conducere. Va exista un manager de companie, un candidat, o alegătoare și un colector de fonduri. În opinia producătorilor, scopul lansării acestei colecții neobișnuite este de a educa la fete interesul pentru formarea viitorului societății americane, transmite iz.ru


După cum a spus vicepreședintele Mattel Inc, Lisa McKnight, Barbie a încurajat tinerele fete americane să fie lideri în școală, în societate și țară din 1959. Noua colecție de păpuși a fost creată pentru a "elimina barierele în calea lideralismului, oferind fetelor instrumentele necesare pentru a-și prezenta și a-și juca viitorul lor rol".

Fiecare dintre cele patru păpuși prezentate diferă după culoarea pielii, naționalitate, stil de îmbrăcăminte și aspect. Potrivit lui McKnight, în prezent, în Statele Unite, femeile reprezintă mai puțin de o treime din liderii aleși în funcții de conducere, iar printre ele femei negre sînt și mai puține. Astfel, Noua linie de păpuși are menirea de a inspira fetele să-și conștientizeze rolul în lupta pentru extinderea drepturilor și posibilităților lor, iar în viitor să tindă spre funcții de conducere, scrie postul de televiziune "360".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load