COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În SUA polițiștii au atacat doi jurnaliști ruși (VIDEO)

În SUA polițiștii au atacat doi jurnaliști ruși (VIDEO)

Polițiștii americani au atacat jurnaliștii ruși care relatau despre protestele din Portland, transmite corespondentul RIA Novosti.

Angajații mass-media filmau un reportaj despre revoltele ale căror participanți au asediat judecătoria locală. În clădire au fost dislocate forțele federale de aplicare a legii introduse în oraș, în ciuda nemulțumirii autorităților locale.

Operatorul Primului canal, Veaceslav Arhipov, care a filmat încercarea protestatarilor de a da foc intrării în clădirea tribunalului, a fost lovit cu un baston peste mînă, i-a fost luată camera și au spart-o de asfalt. Jurnalistul însuși a fost trîntit la pămînt. Colega sa, Iulia Olhovskaia, filma aceeași scenă cu telefonul. Atacînd-o din spate, polițistul i-a luat telefonul, a apucat-o de cap și i-a smuls casca. Jurnalista a inhalat gaze lacrimogene și a avut nevoie de ajutorul medicilor voluntari locali.


Ambii jurnaliști aveau insigne pe care scria "Presa".

Ministerul de Externe a numit agresiunea intenționată a forțelor de ordine americane împotriva jurnaliștilor ruși inacceptabilă. Ministerul a menționat că sînt nevoiți să se adreseze din nou organizațiilor internaționale de protecție a drepturilor angajaților mass-media.

Uniunea Jurnaliștilor din Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin victimelor. Organizația a declarat că se află în contact cu Federația Internațională a jurnaliștilor.

Secretarul Uniunii Jurnaliștilor din Rusia, Timur Șafir, a declarat pentru RIA Novosti că astfel de atacuri nu ar trebui să rămînă fără atenție. Potrivit lui, conducătorii mass-media, ai căror jurnaliști au suferit, trebuie să insiste asupra examinării fiecărui astfel de caz din punct de vedere juridic.

Aceasta nu este prima dată cînd angajații mass-media suferă de acțiunile polițiștilor americani.

Pe 31 mai, poliția a atacat corespondentul RIA Novosti, Mihail Turghiev, care related despre protestele din Minneapolis. El a fost stropit în față cu spray de piper după ce a prezentat permisul de Jurnalist și s-a prezentat drept angajat al presei. Polițiștii au procedat la fel și cu un grup de colaboratori de la televiziunea americană VICE care se afla alături.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load