COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În SUA a fost găsită „nava fantomă” dispărută (FOTO)

În SUA a fost găsită „nava fantomă” dispărută (FOTO)

Motoarele de căutare americane au găsit pe Lacul Superior (Minnesota) nava Hudson, care s-a scufundat în 1901 și a fost numită de localnici „navă fantomă”. Despre aceasta scrie ediția locală a MRP News.

Nava a fost găsită la mijlocul verii la o adîncime de 250 de metri, dar acest lucru a devenit cunoscut abia acum.

Un sonar a fost folosit pentru a căuta nava, ulterior, cercetătorii au reușit să facă fotografiile acesteia. Potrivit cercetătorilor, nava, construită în 1888, a rămas practic intactă.

Nava, care transporta o încărcătură de in și grîu, a părăsit portul Duluth la 15 septembrie 1901, după care a căzut într-o furtună puternică și a dispărut. A doua zi, deținătorul farului situat în această zonă a spus că a văzut epava unei nave „neidentificate”, dar nu s-au găsit alte dovezi ale dezastrului.


Abia pe 20 septembrie 1901, pescarii locali au descoperit mai multe resturi aparținînd navei, precum și trupurile mai multor membri ai echipajului, totuşi locul exact al naufragiului și soarta celorlalţi marinari au rămas necunoscute. Mai mult, în deceniile următoare, în rîndul localnicilor au apărut zvonuri conform cărora nava plutea în continuare pe lac ca o „navă fantomă”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load