TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În SUA a fost depistat primul caz de coronavirus

În SUA a fost depistat primul caz de coronavirus

Autoritatea pentru prevenția bolilor din SUA a raportat, marți, primul caz de coronavirus pe teritoriul american. Este vorba despre un cetățean din Washington, care s-a îmbolnăvit în urma unei călătorii în China, potrivit Politico.

Pacientul, un om de peste 30 de ani, a călătorit de la Wuhan, la Seattle, în 15 ianuarie, și a cerut un control medical patru zile mai târziu, spun oficialii. Medicii au precizat că el se regăsește într-o stare bună și că este spitalizat, în prezent, „din precauție”, și nu pentru că s-ar fi îmbolnăvit sever.


Directoarea Centrului pentru imunizare și boli respiratorii a explicat că se așteaptă la mai multe cazuri de acest gen în SUA, dar a adăugat că oficialii consideră că „riscul la care este expus publicul american rămâne unul minor”. Ea a mai declarat că autoritățile americane din domeniul sanitar colaborează cu partenerii globali pentru a contracara ceea ce pare să devină o adevărată epidemie.

Virusul, ce a fost raportat inițial în Wuhan la final de decembrie, a îmbolnăvit peste 200 de persoane, a curmat cel puțin patru vieți și s-a răspândit în patru națiuni, poate chiar mai multe. Oficialii au confirmat că acest coronavirus se răspândește prin contact uman și că seamănă cu cel din 2003, SARS, care a acuzat sindromul respirator acut, dar și cu o răceală obișnuită.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load