COVID-19 în MOLDOVA

În Statele Unite, vor să facă transportul gratuit

În Statele Unite, vor să facă transportul gratuit

Numărul pasagerilor a scăzut din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încît metroul din Los Angeles are în vedere anularea taxei de călătorie pentru autobuze și trenuri, scrie Bloomberg.


Compania LA Metro, care deservește cel mai populat stat din SUA, dorește să facă un astfel de pas pentru a reduce presiunea economică asupra persoanelor ale căror venituri au scăzut din cauza crizei. Pentru a preveni reducerea veniturilor, se iau în considerare opțiunile de finanțare alternativă prin granturi guvernamentale sau redistribuirea veniturilor din publicitate, transmite lenta.ru.


O altă problemă se referă la ofițerii de poliție care monitorizează plata călătoriei. În 2017, metroul a primit o plîngere în legătură cu discriminarea pasagerilor negri. Dacă nu există tarife pentru călătorie, atunci se exclude și nevoia de monitorizare a acesteia, ceea ce elimină și acuzațiile de opresiune a minorităților, potrivit reprezentanților metroului.În Europa, unele țări deja au decis să treacă la un astfel de pas. Estonia și Luxemburg au introdus programe gratuite de călătorie în transportul public, iar Parisul a anunțat despre planurile de a face călătoria gratuită pentru minori.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load