COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Serbia vor avea loc alegeri legislative noi

În Serbia vor avea loc alegeri legislative noi

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a convocat miercuri alegeri legislative pentru data de 26 aprilie, la care formaţiunea sa, Partidul Sârb al Progresului (SNS), este cotată din nou ca mare favorită, transmite AFP.'Dragi concetăţeni, în virtutea Constituţiei, am semnat decizia privind convocarea de alegeri pentru deputaţii parlamentului. Alegerile sunt convocate pentru 26 aprilie 2020', a anunţat Vucic în direct la televiziunea de stat RTS.

În aceeaşi zi vor avea loc alegeri municipale şi regionale în provincia Voivodina.

Scrutinul legislativ este convocat la termen, mandatele celor 250 de deputaţi aleşi în 2016 expirând în curând.

Două mari formaţiuni de opoziţie, Alianţa pentru Serbia, o coaliţie eterogenă de zece partide cu orientări mergând de la stânga la extrema dreaptă, şi Mişcarea cetăţenilor liberi (PSG), şi-au anunţat intenţia de a boicota scrutinul, considerând că nu sunt întrunite condiţiile pentru alegeri libere şi corecte.

Serbia, ţară cu 7 milioane de locuitori, îşi negociază aderarea la Uniunea Europeană şi este confruntată, la fel ca alte state din regiune, cu o problemă acută de depopulare, generată de îmbătrânirea demografică şi emigraţia ridicată.AGERPRES/(AS - autor: Irina Cristea, editor:Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load