COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Rusia s-a propus renașterea comsomolului

În Rusia s-a propus renașterea comsomolului

În Rusia s-a propus renașterea comsomolul, transmite Noi.md.

Astfel, experții și politicienii intervievați de RIA Novosti propun revenirea în Rusia la comsomol, transformîndu-l dintr-o organizație ideologică într-o platformă de lansare în carieră care să aibă drept scop formarea unor conducători eficienți și autorealizarea tinerilor.

Nikolai Kolomeițev, vicepreședinte al fracțiunii Partidului Comunist din Duma de Stat, consideră că renașterea comsomolului în Federația Rusă va ajuta la rezolvarea problemei pregătirii unor conducători eficienți, de care țara are mare nevoie în prezent.

Nikolai Kolomeitsev a amintit că comsomolul a făcut posibilă „reeducarea” tuturor tinerilor care mai întîi s-au integrat în societate, iar mai apoi s-au gîndit la creșterea pe plan profesional.


Liderul ”Gărzii Tinere din Rusia Unită”, Denis Davîdov, de asemenea, a remarcat faptul că o caracteristică importantă a colaborării cu tinerii în perioada comsomolului era deprinderea acestora de a lucra și a dezvolta respectul pentru profesiile muncii.

Pavel Krasnoruțki, președintele Uniunii Tineretului Rus (PCM), consideră că unirea tinerilor sub o singură ideologie, urmînd exemplul comsomolului, nu va fi relevantă în zilele noastre. El este sigur că ideologia în munca cu tinerii ar trebui să fie înlocuită cu astfel de principii unificatoare precum oportunitatea de a se auto-realiza și de a-și găsi locul în viață.

"Datorită principiilor comsomolului, țara noastră a dobîndit o experiență enormă. În 1990, cînd ideologia de partid a fost înlocuită cu o nouă eră, comsomolul a căpătat noi obiective: să ajute tinerii să-și găsească locul în viață, să le ofere posibilitatea să se afirme, să-și realizeze potențialul. Aceste sarcini nu se referă la politică, ele au un caracter exclusiv social", a spus Pavel Krasnoruțki.

În opinia sa, noua generație de tineri se distinge prin faptul că „trăiește în prezent”, iar obiectivul principal al vieții este „să fie fericit”. Krasnoruțki este sigur că astăzi tinerilor nu mai trebuie să le fie impusă nici o ideologie, dar trebuie „susținută dorința lor de a fi fericiți prin auto-realizare și atingerea obiectivelor”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load